Vulco karavana opozorila na ženske voznice in vulkanizerke

9. in 10.2010 septembra smo cesto od Kranja so Sežane preplavile Vulco ženske. Pozornost na cesti so vzbujale s preko 15 oblepljenimi vozili ter opozarjale na vlogo žensk na cestah in v vulkanizerskem poklicu.

zenske_pripravljene_za_tekmovanjeLetošnje 6. tradicionalno srečanje Vulco žensk se je pričelo pred poslovno stavbo Save Tires v Kranju, nato pa se je pot nadaljevala preko Škofje Loke, Gorenje vasi, Idrije do Pivke in Sežane. Ženske v Vulco vozilih Fiat 500 n Smart so v dolgi koloni vzbujale pozornost udeležencev v prometu in opozarjale na tematiko žensk na cesti in v vulkanizerskem poklicu. Vulco ženske so namreč ženske, ki delujejo v okviru Vulco servisov, bodisi kot vodje pisarne ali kot vulkanizerke.

Na poti smo si ogledale Vulco servise Jerala, Vulco Pustavrh, Vulco servis Šmit ter Vulco servis Hrvatič Stojan in zaključili v Vulco servisu Hrvatič Miran v Sežani.

V Sežani smo opozorile na stereotip vulkanizerskega poklica, ki je namenjen zgolj moškim. V dveh skupinah smo se pomerile v menjavi avtoplaščev. Vsaka skupina je morala zamenjati 2 letna avtoplašča za 2 zimska. Pnevmatike je bilo seveda potrebno tudi centrirati. Absolutne zmagovalke so bile punce iz ekipe pod vodstvom Helene Kastelic iz Litije, ki so dosegle čas 10min in 37 sekund.

pred_vulco_servisom_hrvatic_v_sezani helena_kastelic_ima_najvecje_zasluge_za_zmago_njene_ekipe